10. INGRIJIREA REGIUNII ANO-GENITALE

Obiective: evitarea infectiilor genito-urinare, a mirosurilor neplacute, pastrarea starii de bine si a demnitatii pacientului.

Reguli de baza:
- se informeaza pacientul asupra procedurii si se obtine consimtamantul daca acesta este constient;
- i se asigura intimitatea (paravan), se pregateste patul cu musama, aleza;
- se aseaza pacientul in pozitie ginecologica;
- se inmaneaza o plosca/urinarul pentru a-si goli vezica urinara;
- pacientul ramane in pozitie ginecologica cu alta plosca curate, asezata sub regiunea sacrata;
- tehnica – se imbraca manusa de cauciuc, apoi cea de baie; se spala regiunea dinspre simfiza pubiana spre anus, turnand apa si sapun lichid. Se limpezeste din abundenta, se scoate plosca, se usuca regiunea genitala, anala, pliurile, se pudreaza cu talc pliurile; spalarea organelor genitale externe se face cu tampoane de vata montate pe pensa portampon; la barbat se decaloteaza glandul de preput si se spala cu apa si sapun apoi se clateste cu apa din abundenta si se recaloteaza glandul.

Observatie: trebuie evitata contaminarea regiunii genitale cu microorganisme din regiunea anala, prin miscari de spalare dinspre anus spre simfiza pubiana.

Furnizor autorizat de formare profesionala

2014 logo-mmfpspv-gov

anc inceput

Ministerul-Educatiei-si-Cercetarii-Stiintifice

 

 

teste grila pentru cursanti si absolventii pim

Teste grila. Pentru cursantii si absolventii cursurilor de infirmerie, brancardieri si ingrijitoare - Husanu Magdalena - Editura Pim

Cartea Teste grila. Pentru cursantii si absolventii cursurilor de infirmerie, brancardieri si ingrijitoare scrisa de Husanu Magdalena a aparut la editura Pim in anul 2019 si face parte din categoria medicina si farmacie.

Doresc sa cumpar aceasta carte!